Priesterstraat 38, 9600 Ronse info@lionsronse.be

Over ons

Wie zijn we ?

Lions Club Ronse-Renaix brengt een aantal geëngageerde mensen uit Ronse en omstreken samen met als doel de maatschappij te dienen : We Serve ! We komen iedere 2 weken samen om de manier waarop we fondsen werven en nuttig besteden.  Onze aandacht gaat vooral naar de jeugd en de mensen die onze steun hard nodig hebben (kanszoekenden).

Wat doen we ?

Via ons uitgebreid netwerk verzamelen we de nodige fondsen om onze projecten ten voordele van de maatschappij te realiseren.  Hiervoor hebben we verschillende commissies in het leven geroepen waardoor elk lid van de club de beste bijdrage kan leveren tot het bereiken van onze doelstellingen.

Wat drijft ons ?

De dankbaarheid van de mensen, die we gesteund en geholpen hebben, en het besef dat het werk nooit gedaan is, dat er altijd noden zijn die we kunnen opvangen.  We Serve is ons motto.  We maken deel uit van Lions Club International (LCIF) waardoor onze locale fondsen ook hun weg vinden naar sociale doelen op regionaal, nationaal en internationaal niveau.

 

Commissie Archieven

De commissie archieven heeft als doel het patrimonium van de club in stand te houden.  De absolute blikvanger in het lokaal van commissie archieven is een verzameling van 900 fanions van Lions clubs wereldwijd en prominente leden.  Een fanion is een wimpel die de naam en het logo van de club draagt, het uitwisselen van fanions is jarenlange traditie binnen vele service clubs en is een uiting van vriendschappen tussen de clubs.

Commissie Events

De commissie events is sedert jaar en dag verantwoordelijk voor de fondsenwerving ter ondersteuning van de goede doelen.  De fondsenwerving gebeurt op dit ogenblik via 2 initiatieven, nl de jaarlijkse champagne-verkoop alsook ons gala-evenement in TIO3.  De champagne-verkoop gebeurt van oktober tot januari, het evenement is meestal in de periode april mei.  De exacte timing wordt via onze Facebook pagina gedeeld. Wenst u onze goede doelen mee te ondersteunen, neem contact op via onze contact pagina.

Commissie Jeugd

De commissie jeugd centraliseert alle initiatieven richting locale jeugdwerking.  De voornaamste acties zijn :
 • vredesposter : op nationaal en internationaal niveau
  • tekenwedstrijd voor leerlingen van het 6de leerjaar voor de lagere scholen in Ronse en Maarkedal
  • bewustmaking van kinderen voor het begrip vrede
  • benkendmaking van LCI bij de jeugd
  • contacten leggen met de jonge gezinnen
  • gekoppeld aan MEGA (Mijn Eigen Goede Antwoord) voorstelling en fuif in samenwerking met de scholen en de locale politie Ronse
 • de jaarlijkse opruimactie van het muziekbos
 • Nandi (zie Goede Doelen)
Heeft u een idee dat past in onze doelen voor de commissie jeugd, aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie.

Schijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes en onze komende evenementen!